коментари 

Към карта на сайта

Японските рисунки с туш на заглавната страница са:

В ляво – Sengai (1750 – 1837) „Пу Тай сочи с пръст Луната“;
В дясно – Onko Jiun (1718-1804) „Във всяка една прашинка се отразява Вселената“.

Преди всичко бих искал да изложа целите, които си поставям с този сайт, а те са скромни. Да споделя с повече хора преводи, които съм направил или имам намерение да направя, на публикации на руски и английски език, които се надявам да представляват интерес не само за мен. По своя характер тези публикации са разнородни и не са подбрани така, че да са обвързани с определено направление или идеи.

В сайта „изток на запад” намират място и текстове от други сайтове в мрежата, достъпът до тях е на „едно кликване разстояние”. Ще се възползвам от случая още веднъж да им благодаря за подкрепата на сайта ми, предоставяйки ми възможност да поставям  връзки към техните публикации.

Намират място и подбрани от мен фрагменти от български или преведени от други езици литературни произведения, издадени в България, като се надявам да събудя интерес  те да бъдат прочетени, както се казва, „от кора до кора” в печатното им издание.

Ако подборът на текстовете, който без съмнение е плод на моите пристрастия, е спечелил интереса на някого, накарал го е да се замисли, ако му е предложил една различна гледна точка, от която да погледне на собствените си възгледи и идеи, за мен е достатъчно.

 shi_ji_an@mail.bg.

Shi-jian 12.03.2013


Много съм признателен и благодарен на доцент  Иво Христов, че ми позволи привилегията да поставя  сдружение „Солидарна България“ между приятелите на сайта „Изток на Запад“.

Shi-jian

Признателен съм и много благодарен на г-жа Яна Шишкова и „Всичко за Китай”, един от най-авторитетните сайтове на български език за Китай и  за китайската култура, за подкрепата на моя  сайт „Изток на Запад”.

 Shi-jian

Радвам се, че мога да напиша, че между приятелите на „Изток на запад” е  г-н Бойко Златев  и Интернет списанието „Палитра”.  И на възможността на страницата  „прочетено на страниците на приятели” да поставям линкове към публикации,  намерили място в това издание.

 Shi-jian

Благодарен и признателен съм на г-н Георги Ангелов, че поставя „Изток на запад” между приятелите на „Литературен свят” и му желая успех в благородната и неблагодарна в днешния ден мисия, на която се е посветил.

 Shi-jian

Много съм признателен и благодарен на г-н Румен Василев, че ми позволи да поставя ЛиРА,  издание за литература, което чета редовно и с най-голям интерес, между приятелите на сайта „Изток на Запад“.

Shi-jian

 Много съм признателен и благодарен на престижното, носител на много награди за принос в българската книжовна култура,  електронно издание „Литературен клуб”, че прие „Изток на запад” в кръга на приятелските си сайтове.

Shi-jian

Благодаря на хората, които стоят зад читанка.инфо, че любезно ми позволяват да „споделям/разпространявам информация от библиотеката по какъвто и да е начин.”

Shi-jian

Когато, преди по-малко от два месеца, стартирах със сайта „изток на запад”  не съм имал и най-малките очаквания, че ще получа толкова сериозна подкрепа в това мое начинание, такава, каквато почти от самото начало получих от г-жа Пешева и нейния блог – блогът на Ани Пешева.

Добрата оценка за моите преводи, намерила място в нейния блог, е за мене източник на кураж да продължа да превеждам, защото е направена от човек, който без съмнение стои над всякакви критерии, когато става дума за преводи.

Аз не само желая да споделя с членовете на Академия Ханлин  страниците от своя сайт, аз съм и горд и признателен, че съм приет в кръга на приятелските на блога сайтове и съм убеден, че там е мястото на моите преводи.

Shi-jian

За мене е привилегия да поставя в iztoknazapad.com  линк към сайта Списание и издателство LiterNet. Вече е факт, че „изток на запад“ е част от специализирания каталог на „ЗА КУЛТУРА“.

Shi-jian

Много съм благодарен на webcafe.bg, че качиха „Старото чекмедже” на страниците на своето електронно издание.

Shi-jian

Нямам думи, за да изразя радостта си и благодарността си към блога на Ани Пешева, че прие iztoknazapad.com в кръга на приятелските си сайтове, затова ще замълча.

Shi-jian